© Balıkesir Aktüel 2020

Çalışan Emekliye İkramiye Tarihi Netleşti

Çalışan emeklilere de verilmesi kararlaştırılan 5 bin liralık ikramiyeye dair ödeme tarihi netleşti. 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli ikramiyelerini almış olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde torba yasa ile yasalaştırılması planlanan çalışan emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye için ödeme tarihleri belli oldu. Önümüzdeki hafta ikramiyeye dair bütün detayların geçirilmesi planlanıyor.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

Haberde bankalara ikramiyelere dair gerekli talimatların iletildiği ve hazırlıkların yapıldığı aktarılırken. 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL’lik ikramiyelerini almış olacağı söylendi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmiş ancak çalışan emekliler ikramiyenin dışında tutulmuştu. Karar kamuoyunda büyük tepkiye sebep olmuştu.

AK Partili yöneticiler Erdoğan'a iletti

AK Partili yöneticiler ise Erdoğan'a emeklilerin kapsam dışında kalmasının yerel seçim öncesi sıkıntı yaratacağı ve ihtiyacı olduğu için çalışmak zorunda kalan emeklilerin tepkisinin arttığı iletmişti. Bunun üzerine AK Partili yöneticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş, ziyarette "Olumlu bir şey yapalım dedik, sürekli olumsuzluk konuşuluyor. Şimdi belli kesimin ikramiye almasını sağlarsak bu kez dışında kalanlardan büyük tepki alacağız. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım" önerisini dile getirdikleri ifade etmişlerdi.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER