Balıkesir’de Sene Sonu Toplantısı Yapıldı
EĞİTİMBalıkesir’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında eğitimin nasıl olduğu ve gelecek yıllarda daha verimli eğitimin nasıl olması gerektiğine yönelik "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Sonu Toplantısı" yapıldı. Toplantı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı “Açık Öğretim, Okul Öncesi Eğitim, Okul Güvenliği ve Disiplin” konularının ana gündem maddelerini oluşturduğu toplantıda yaptığı sunumda 2022-2023 eğitim-öğretim yılına ait kurum türlerine göre okullaşma oranı, okul öncesi eğitim, özel eğitim, destek eğitim, tam zamanlı kaynaştırma eğitimi, taşımalı eğitim, destekleme ve yetiştirme kursları, yaz okulları, eğitim yatırımları, okul güvenliği ve disiplin konularındaki istatistiki bilgileri verdi. Sunumda; “Örgün Eğitimden Açık Öğretime Geçişin Nedenleri” ile ilgili yapılan anket sonuçları, BİGEP kapsamında yapılan akademik alan çalışmaları, danışman öğretmenlik uygulaması ve eğitimde iyi örnekler verilen bilgiler arasında yer aldı. Ayrıca 5 yaş okullaşma oranının ilimizde %70'lerden, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda okullara düzenli olarak devam eden öğrenciler hesaplanarak % 88'lere ulaştığı ifade edildi.
Eğitim olmazsa olmaz bir değer
Vali Hasan Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede; "Eğitim; okullarla sınırlı bir konu olmayıp, arka planda hummalı çalışmanın olduğu, İlimizde 200 binin üzerinde öğrenci ve 20 bine yakın öğretmen ile geniş bir aileye dönüşen, sorumluluğu geniş, her bir ailemizi de yakından ilgilendiren bir alandır. Eğitim olmadan hiçbir şeyin gelişmesi, yeşermesi ve hayat bulması mümkün değildir. Ülkenin gelişiminde eğitimin ne kadar büyük rol oynadığını, olmazsa olmaz değer olduğunu biliyoruz.” dedi.
Eğitim yakın mercek altına alındı
BİGEP ile; toplantıda gündeme alınan bütün başlıkların sürekliliği olan takip ve değerlendirme sistemine tabii tutulduğuna değinen Şıldak, “BİGEP olarak markalaştırdığımız ve Balıkesir’e mal olmuş bu çalışmayla eğitimi yakın mercek altına alıp, gösterdiği bütün aşamaları gerçekle yüzleşmek suretiyle değerlendirerek analiz ederek yol haritaları oluşturmaya çalıştık.” dedi.
Okulların fiziki şartlarını iyileştirmek için 60’dan fazla yeni okul yapıldı
Okul öncesi eğitimin değerinden söz eden Vali Şıldak, “Çocuğun okula hazırlanması, sosyal bir ortam içerisinde ilkokula adım atması, belli el becerilerini temin etmesi, sosyal kuralları öğrenmesi açısından okul öncesi eğitim çok değerli. Balıkesir olarak son bir yılda bu konuda büyük bir atılım gerçekleştirdik ve Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Özel eğitim konusunda da son yıllarda büyük gelişmeler yaşadık. Mesleki eğitim merkezlerimiz ve liselerimizin bu hafta içerisinde çok güzel çalışmaları oldu. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nda da meslek liselerinin hayatın kendisi olduğunu gördük. Ayrıca kendi alanlarında büyük başarılar sağlayan, örnek gösterilecek okullarımızın sayısını arttıracağız. Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına 60’ın üzerinde yeni yapılan okulumuz var. Güçlendirme çalışmaları da ilimizde çok başarılı bir şekilde yürüdü. Hayırseverlerimize de önemli katkılarından dolay teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
İyi bir enerji, sinerji doğurur
Kaliteyi arttırmak, başarı çıtasını yükseltmek için akademik başarının yükselmesine odaklanılan BİGEP kapsamındaki çalışmaların çok verimli geçtiğini söyleyen Vali Şıldak, "Her ay eğitime dair ne varsa her ay bir araya gelerek görüştük, ele aldık. Eğitim konusunda devreye giren, gerekli reaksiyonları gösteren Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlarımız ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İyi bir enerji, sinerji doğurur. Ödül mekanizmasını çok sıklıkla kullanıyoruz. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi cesaretlendirmek, güvenlerini tazelemek çok önemli." dedi.
Çalışarak bugünü dünden farklı hale getirebiliriz
Balıkesir’in hayalleri ve hedefleri olan bir şehir olduğu vurgusu yapan Şıldak, “Bizim yaptığımız bu çalışma aslında; fikir üreten, ilim irfanla buluşan, yiğit insanların yetiştiği Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’imizin eğitim şehri olarak da bilinmesi adına yol haritası çizmek. Öğrencilerimizin yarınlara geleceğe hazırlanması, ülkemize yapacağımız en güzel çalışmadır. Herkes elinden geleni değil, elinden gelenin fazlasını yaparsa bir değer kazandırabiliriz. Kendimizi zorlamazsak dünle bugünü aynı yaşarız. Balıkesir hayalleri ve hedefleri olan bir şehir olmak zorundadır. Topyekun seferberlik ruhuyla çalışan bütün kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Eğitim Müfettişleri Başkanı Seyfettin Cevval, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, okul idarecileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri, veli ve öğrenci temsilcileri katıldı.
Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Öğretmenevinde İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu üyelerinin katıldığı toplantıda üyeler arasında yer alan öğretmen, öğrenci ve velilere de söz verdi. Eğitimin aktörlerine çalışmaların alandaki yansımaları hakkında görüşlerini soran Vali Şıldak, eğitim kalitesini, seviyesini, standardını yükseltmek için birlikteliğin önemine değindi.
Haber: Şefiye YILDIRIM
İlginizi Çekebilir