Tatlıdan Sonra Su İçmek Hastalık Habercisi Mi?
Tatlı, içerisindeki yüksek şeker oranı sebebiyle yedikten sonra susamanıza sebep olabilecek bir yiyecek türüdür. Ancak tatlı yedikten sonra gelen susama isteği bir hastalığa da işaret ediyor olabilir. Bazı uzmanlara göre tatlı yedikten sonra eğer kendinizi gerçekten susamış hissediyorsanız bunun nedeni başka bir şey olabilir. Aşırı susama diyabetin semptomlarından biri olabilir.
Susama, vücudun su dengesini korumak için önemlidir. Susama hissini görmezden gelmek, dehidrasyona ve sağlık sorunlarına yol açtığı tıbben bilinmektedir. Dolayısıyla susama hissine uygun şekilde su içmek, vücudun ihtiyaç duyduğu sıvıyı sağlamak için önemlidir. Genel olarak, günde 8 su bardağına kadar su içmek vücut sağlığı için önerilen bir miktardır, ancak bireysel su ihtiyaçları kişinin yaşına, cinsiyetine, aktivite seviyesine ve çevresel koşullara bağlı olarak değiştiği de uzman görüşlerinde dile getirilmektedir. Peki, tatlı yedikten sonra gelen susama hissi bir hastalığın belirtisi olabilir mi? İşte detaylar....
Türk mutfağında iştah kabartıcı birbirinden güzel birçok tatlı çeşidi var ancak sürekli tüketmek sağlığınız açısından tehlike arz edebilir. Şekerle susamak arasındaki bağlantı kan şekeri seviyesindeki ani yükselişle ilgilidir. Şeker parçacıkları kana ulaştığında, kandaki dengeyi yeniden sağlamak için su hücrelerinizden kana doğru hareket eder. Hücreleriniz su kaybettikçe beyne daha fazla suya ihtiyaç duyduklarını belirten sinyaller gönderirler. Bazı uzmanlara göre eğer kendinizi gerçekten susamış hissediyorsanız bunun nedeni başka bir şey olabilir. Aşırı susama diyabetin semptomlarından biri olabilir.
Tüketilecek fazla şekerin uzun vadede kalıcı hasarlar bırakabileceğine vurgu yapan uzmanlar, mide hastalıkları için şeker tüketiminin azaltılmasını öneriyor. Şekerle susamak arasındaki bağlantı kan şekeri seviyesindeki ani yükselişle ilgilidir. Şeker parçacıkları kana ulaştığında, kandaki dengeyi yeniden sağlamak için su hücrelerinizden kana doğru hareket eder. Tatlı haricinde su tüketiminin gerekli ve faydalı olduğu da unutulmamalıdır.
Kabız olmayı önler.
Sindirim sistemini çalıştırır.
Hücrelere oksijen ve besin taşır.
Cildi tazeler ve güzelleştirir.
Eklemlere destek verir.
Vücut ısısını dengeler.
Vücutta biriken fazla maddeleri dışarı atılmasını sağlar.
Böbrek ve karaciğerdeki toksinleri temizler.
Mineral, vitamin ve diğer besin maddelerin emilmesini sağlar.
Kan dolaşımını sağlar.
Açlık hissini azaltır.
Uzman demeçlerinde yer verilen ifadelere göre; Vücut ve ruh sağlığımızı korumanın yolu yeterli miktarda su tüketmekten geçiyor. Öyle ki, vücut ağırlığımızın yüzde 10'undan fazla su kaybı halsizliğe yol açarken, bu oranın yüzde 20'ye çıkması hayati tehlike oluşturuyor.
Medyadan…
Yorum Yazın