Sındırgı’da Sanat Sokağı Kuruldu
Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği ‘nin deprem nedeniyle iptal edilmesinin ardından yerine Sındırgı Sanat Sokağı kuruldu.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bu yıl 23.sü gerçekleştirilmesi planlanan Uluslarası Sındırgı Yağcıbedir Uçan Halı şenliği asrın felaketi deprem sonrasında iptal edilerek eğlence ve konser alanı kaldırılarak yerine Sındırgı Sanat Sokağı kuruldu. Sanat Sokağında Sındırgılı kadınların ürettiği yöresel ve sıfır atık ürünlerinin yer aldığı, yöresel lezzetlerin sunulduğu mini şenlik alanı kuruldu. Şenlik alanı 3 Eylül’e kadar açık kalacak.
Sındırgı depremde tek yürekti
Oranizasyonda Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, deprem felaketini hatırlatarak Sındırgı’nın Hatay’a 100 konteyner yolladığını belirtere “Sındırgıda bir güzelliğin daha bugün açılışını yaptık. Kocahan’da o güzel çarşımızda bir sanat sokağı yani bu yıl uluslarası boyutta kutladığımız Sındırgı Yağcıbedir Halı festivalini yapmadık. Yapmama gerekçemizde deprem. Halkımızdan sponsorluk aracılığıyla ve destekleriyle beraber bizler 100 tane Hatay’a konteyner Sındırgı Mahallesi yaptık. Aşevi açtık arama kurtarmaya katıldık. Ve dedik ki bir karar aldık. Halkımız bize bu sene deprem dolayısıyla ciddi manada destek verdi Allah binlerce razı olsun. Bizlerde bu sene eğlence kısımlarını konser gibi al işleri Sındırgıdan kaldırarak sadece sanat kısmını ve para getirecek olan işleri yapalım dedik. Şuanda Sındırgı bereket versin kadın kooperatifi, Akpınar yaşam merkezi ve daha önce bize çalışıp da şimdi dışarıda olan, özel olarak bulunan el sanatları yapan arkadaşlarımızı Sındırgıda sanatla alakalı el maharetleriyle ilgili ne yaparsa kadınlarımızın ürünlerini sergilediği bir sanat sokağı açtık. Hakikaten harika oldu. Yiyecek, içecekten tutun takılara tasarıma kadar çokça şeyler var. Ayrıca panayırımızda 3 Eylüle kadar devam ediyor. Akşamları insanlar özellikle panayır alanındalar gündüz ise yine akşamda bu Kocahan alanında çok harika olan bu çarşıda burada bulunuyorlar. Yalnız Sındırgımızda bu işte hanımlarımız ne kadar isterse burada devam edecek. Ama şuanda 3 Eylüle kadar buradayız İnşallah. Burada halkımızın hizmetinde olacaklar. Dışarıdan Sındırgıya gelenlere bir hatıra olarak götürebilecekleri eşyaları onlara satacaklar. Gelir elde ediyorlar hem kaynaşıyorlar hem birlikte bir şey üretmenin keyfini, hazzını yaşıyorlar. Bizde onlar ürettikçe, kazandıkça bizlerde mutlu oluyoruz“ dedi.
İHA
Yorum Yazın