Çanakkale'de Su Krizi Büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de Su Krizi Büyüyor
Bu yıl yeterli miktarda yağış alamayınca, barajlardaki su seviyesi düştü. Yaşanan kuraklık nedeniyle sulama yapılan 89 bin hektar tarım arazisinin yaklaşık 45 bin hektar alanı sulama yapılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, yağışların olmaması ve barajların doluluk oranının yükselmemesiyle oluşan kuraklık sebebiyle tarımsal sulama alanlarında kullanılan suyun doğru bir şekilde kullanılmasını ve hiçbir şekilde boşa harcanmaması gerektiğini belirtti. Çanakkale merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı'ndaki su miktarı yaklaşık 23 milyon metreküpte kaldı. Yaşanan kuraklık nedeniyle sulama yapılan 89 bin hektar tarım arazisinin yaklaşık 45 bin hektar alanı sulama yapılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Son aylarda kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Türkiye'de barajlardaki doluluk oranları ciddi şekilde düştü. Kuraklık, Çanakkale'deki barajları da tehdit ederken, Çanakkale merkez ve ilçeleri, bu yıl yeterli miktarda yağış alamayınca barajlardaki su seviyesi düştü. Çanakkale merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı'ndaki su miktarı 23 milyon metreküp su seviyesinde kaldı.
Çanakkale’de 331 bin 633 hektar tarım arazisi bulunuyor.

 Bu tarım arazilerinin ortalama 113 bin 258 hektar alanı sulanabilir tarım arazisi. Her yıl ortalama 113 bin 258 hektar sulanabilir tarım arazisinden yaklaşık 89 bin hektar tarım arazisinde sulama yapılıyor. Bu yıl yağışların olmaması, kuraklığın devam etmesi ve barajlardaki doluluk oranlarının yükselmemesi sebebiyle sulama yapılan 89 bin hektar tarım arazisinin yaklaşık 45 bin hektar tarım alanı sulama yapılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Çanakkale’de kurak bir yıl geçirdiklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, “Son zamanlarda bahar yağmurları güzel yağmıştı ama geriye dönük baktığımızda kış yağmurları olmadığı için bahar yağmurları geçici bir çözüm olmuştu. Hububat ürünlerinde güzel bir verim aldık. Bu yıl sezona başladığımızda Atikhisar Barajı'nın seviyesi yüzde 52’ydi, şu anda ise bu seviye yüzde 40’lara kadar düştü. Artık Çanakkale için hem tarımsal amaçta, hem de içme suyunda sıkıntı olacağı bariz bir şekilde belli oldu. Çanakkale Belediyesi’nden, üreticiden ve meskenlerden önerimiz şu, artık su dünyada, Türkiye’de ve Çanakkale’de çok değerli hale geldi. Tarımsal amaçlı kullanılan suyun artık bundan sonra daha doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini ve suyun hiçbir şekilde boşa harcanmamasını istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ: İHA

Anahtar Kelimeler:
Erdek’te Asırlık Çam Lodosa Yenik DüştüÖnceki Haber

Erdek’te Asırlık Çam Lodosa Yenik Düştü

Manyas’ta Aşure Hayrı YapıldıSonraki Haber

Manyas’ta Aşure Hayrı Yapıldı

Yorum Yazın

Balıkesirli Susam Üreticisine Belediyeden Destek
Altıeylül Futbol Takımı Ata'nın huzurunda
Ata'ya Minnet” Fidanlar toprakla buluştu..
Balıkesir'de sağanak yağmur Haftası
SMA’lı Karan bebeğe Ahmet Akın’dan destek
Balıkesir Etkinlikler ile Atatürk'ü anıyor
Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ziyaretçi akını
ABD başkanlık seçiminde Donald Trump zafer kazandı
Altıeylül'de Kapsamlı Atatürk'ü Anma Programı
Balıkesir'de Kestane Ağaçları Zararlılara karşı Korunuyor
Zeytin Festivalinde Mahalle Evleri fark yarattı
Balıkesir İtfaiyesinin eğitim tatbikatı gerçeği aratmadı
Şehirli "Cumhuriyet'in Yol göstericiliğinde çalışıyoruz'
Midilli'de Bulunan Ceset Türk Balıkçıya mı ait?
Balıkesir Zabıtası Okul Yolunda görev başında
Ayvalık Zeytin Hasat Festivali 19’uncu kez düzenleniyor
Yat Turizminin yükselen yıldızı Türkiye
Altıeylül'de Kariyer Masasıyla Destek Hızlanıyor!
Büyükşehir’in ulaşım desteği aileleri sevindirdi
Balıkesir SYAL 40. Yaşını Kutlayacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar