Bigadiç Tarımı Jeotermal Sera ile Kalkınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bigadiç Tarımı Jeotermal Sera ile Kalkınacak
Balıkesir’de son yıllarda Jeotermal alanda atılımlar sürüyor. Son olarak Bigadiç belediyesi Jeotermal Sera ile üretim yapacak bir tesisisin temellerini atmaya hazırlanıyor. Proje Topraksız tarım ile yüksek verim almayı hedefliyor.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun Bigadiç Tarımını Baştan Aşağıya değiştirecek Proje dediği Jeotermal Sera projesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bigadiç Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan projesi tamamlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi için yer seçimi toplantısı yaptı. Bigadiç bölgesinde özellikle seçilen tarıma elverişsiz araziler bu proje ile geleceğe umut olacak. Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin yer belirleme toplantısı belediyeye ait Termal Taşevleri Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Topraksız Sera projesi ile normal verim alınmasında zorlanılan yada verim alınmayan araziler üzerine yoğunlaşılıyor. Bu sayede verim alınmayan arazilerden Jeotermal sera ile yüksek verim sağlanıyor. Proje tamamlandığında 5000 kişinin istihdam edilmesi beklenen projede dekar başına 80-90 ton domates alınması bekleniyor. Normal seraya göre enerji maliyetleri ise yaklaşık yarı yarıya düşmüş olacak. Projenin en büyük özelliği ise Bigadiç’te yeraltından 1100 metrelerde çıkan yaklaşık 70-80 derecelik sıcak jeotermal su olacak. Bu sıcak su sayesinde Jeotermal serada enerji maliyetleri düşmüş olacak.

Bigadiç bölgesinde Taşevler Rekreasyon alanında yapılan toplantıya Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Ege yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin Uçak katıldı.

Haber: ŞEFİYE YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzm. Psk. Gökçe: Stresi Tükenmişlik Sendromuna DönüştürmeyinÖnceki Haber

Uzm. Psk. Gökçe: Stresi Tükenmişlik Send...

Bir Günde Yüzlerce Kilo Mantar TopladılarSonraki Haber

Bir Günde Yüzlerce Kilo Mantar Topladıla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar