Balıkesir'de Biçerdöver Belli saatlerde Yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'de Biçerdöver Belli saatlerde Yasaklandı
Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklama ile tarım arazilerindeki yangın riskinin azaltılması amacıyla, 19.07.2024 Cuma ve 20.07.2024 Cumartesi günü saat 08.00 ile 20.00 arasında biçerdöver ile hububat hasadı ve balya bağlama işlemleri durduruldu.

Balıkesir'de buğday hasadında kullanılan biçerdöverlerin kıvılcım çıkararak çevredeki kuru otları tutuşturması ve yangınlara sebep olması nedeniyle Balıkesir Valiliği tarafından biçerdöverlerin kullanımı iki günlüğüne yasakladı.

Balıkesir il genelinde buğday hasadının başlamasıyla öğle saatlerinde biçerdöver kullanımı yangınlara davetiye çıkardı. Biçerdöver bıçaklarının taşlara çarparak sıçrattığı kıvılcımların yangınlara sebep olması nedeniyle harekete geçen Balıkesir Valiliği, 2 günlüğüne biçerdöver kullanımını yasakladı. Valiliğinden yapılan açıklamada: "İlimizde hububat üretim sezonu hasat iş ve işlemleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ancak, Balıkesir Meteoroloji İl Müdürlüğünce 19.07.2024 Cuma ve 20.07.2024 Cumartesi günü ilimizde sıcaklığın yüksek seyredeceği bildirilmiş olup, rüzgarın da etkisiyle biçerdöver ile hububat hasadı yapılması durumunda yangın riskinin artacağı değerlendirilmektedir.

Bu nedenle; tarım arazilerindeki yangın riskinin azaltılması amacıyla, 19.07.2024 Cuma ve 20.07.2024 Cumartesi günü saat 08.00 ile 20.00 arasında biçerdöver ile hububat hasadı ve balya bağlama işlemleri durdurulmuştur.

Vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi; Kesinlikle anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ivedilikle iletmeleri konusunda duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi.

HABER: HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Altıeylül Kariyer" Portalı Hizmete açılıyorÖnceki Haber

"Altıeylül Kariyer" Portalı Hizmete açıl...

Ahmet Akın'dan Can dostlara yuva olun çağrısıSonraki Haber

Ahmet Akın'dan Can dostlara yuva olun ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar